donderdag 6 juni 2013

Kun je je inboedelverzekering opzeggen bij verhuizen?


Als je gaat verhuizen moet er veel geregeld worden. Het verhuizen zelf, het doorgeven van je nieuwe adres en vaak ben je ook druk met klussen in het nieuwe huis. Het wijzigen of je inboedelverzekering opzeggen schiet er wel eens bij in. Terwijl dat wel erg belangrijk is om goed verzekerd te blijven.

Inboedel tijdelijk op twee adressen

Als je gaat verhuizen doe je dat vaak niet in één keer, zeker niet als je al een tijdje aan het klussen bent in jouw nieuwe woning. Meestal heb je er dan al flink wat gereedschap en soms zelfs al een deel van je inboedel staan, terwijl de rest nog op jouw oude adres staat. Je inboedelverzekering dekt dit soort situaties meestal wel, maar die dekking is niet altijd volledig. Als het huis leeg staat, ben je meestal alleen verzekerd voor diefstal. Het is dus verstandig om even door te geven aan jouw verzekeraar dat je aan het verhuizen bent en dat jouw inboedel op twee adressen staat. Dan kunnen jullie samen bekijken hoe jouw inboedel het best verzekerd is.

Inboedelverzekering opzeggen of houden?

Je kunt je inboedelverzekering bij een verhuizing gewoon door laten lopen. Maar is een verhuizing ook een reden om je verzekering op te mogen zeggen? Nee, want jouw inboedel verhuist gewoon mee en dat is geen reden om je verzekering op te zeggen. Maar in de praktijk kun je wel opzeggen, omdat de meeste inboedelverzekeringen na een jaar per direct opzegbaar zijn. Houd wel rekening met één maand opzegtermijn.
Meer hierover? Lees hier verder... 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten