dinsdag 18 maart 2014

Stembureaus worden klaar gemaakt voor verkiezingsdag

Den Haag - Medewerkers van verhuisbedrijf UTS Abbink zijn dinsdagmorgen begonnen met het opbouwen en inrichten van de stemburaus in Den Haag. In totaal moeten 270 lokaties omgetoverd worden tot stembureau. Een enorme logistieke operatie, omdat alles op tijd klaar moet zijn.
Een van de stemlokaties is basisschool De Notenkraker in de wijk Ypenburg. Nadat alle tafels en stoelen in de recreatieruimte opzij geschoven zijn, wordt de vloer met karton afgeplakt. Zo moet voorkomen worden dat de vloer vies wordt of beschadigd raakt door bijvoorbeeld naaldhakken.
Daarna wordt het stembureau ingericht. Tafels en stoelen voor de stembureauleden worden op hun plek gezet, de stemhokjes worden uitgepakt en in elkaar gezet, er wordt een lichtje boven geplaats en de stembussen worden klaargezet.
De medewerkers van het verhuisbedrijf krijgen hulp van medewerkers van de Haege Groep. Dat zijn mensen met een arbeidshandicap. Zoals Ronald Koosnon die op de Notenkraker z'n handen uit de mouw steekt. Normaal onderhoudt hij het groen in de stad en nu mag hij helpen bij de opbouw van stembureaus: 'het is wel leuk werk omdat ik lekker bezig ben', zegt Ronald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten